FAMILJEN

Mamma, mormor & farmor är Bodil. Hon är liten, glad, spontan, och sist men inte minst stolt mormor och farmor. Det är hon som ser till att det fungerar som det ska på gården. Ett stort intresse är böcker, hon älskar att läsa. Historia är också en intressant bit, som har gjort att släktforskning har blivit ett trevligt avbrott från vardagen. Har hittat en syster vid namn Ann-Christin, och kontakten är upptagen och lär hålla i sig livet ut. Sedan har politiken en given plats i Bodils hjärta. Bodil och Kenneth har skaffat en ny katt att ta upp arvet efter Gumman, hon heter Mischa.

Pappa, morfar & farfar Kenneth fick en skorpiontatuering i sextioårspresent, vilket säger mycket om familjen. Han är lugn och snäll, men har ett uselt morgonhumör. Han är till yrket kock, och jobbar till vardags i storkök. Övrig tid ser han till att gästerna på gården får mat i magen. På höstarna smyger sig Kenneth ut och plockar kantareller, det ska ju finnas för menyns skull. Om tid finns kan han ta fiskespöt och ge sig ut till någon tjärn och hoppas på napp.

Sonen & pappa Arnold är gift med Marika. Han är lika spontan och pratglad som sin mor. Han är kock till yrket, men har nu startat upp en butik i Gäddede; där säljer han allt från asiatiska livmedel, naturprodukter och fiskeutrustning till kläder. Hjälper även till på gården med matlagningen. Arnold har många intressen, men fisket tar upp den mesta av fritiden. Men nu får man till att planera för fritidssysslorna, för livet blir sig aldrig likt igen, nu när Emma, Isak och Adam finns.

Dotter & mamma Victoria har bosatt sig på den norska sidan av gränsen. Hon pluggar på distans och på lördagarna jobbar hon med sitt kommande yrke, bibliotikarie. Hon har ett stort djurintresse och det delar hon med sambon Leif Tore. Vicky tycker om att fotografera och har även en ett-årig fotoutbildning bakom sig. Nu förtiden jobbar Vicky även på kommun i Nordli.

Yngst är Erika, dotter, moster och faster som sedan 2001 bor i södra Sverige. Först tillbringade hon nio år i Borås, och nu har flyttlasset nyss gått till sambon i Malmö. Hon är utbildad lärare i engelska och svenska, och är om möjligt en ännu större bokfantast än mor sin. Hon läser då gärna fantasy eller science fiction. Rollspel och teater är två intressen som går hand i hand, och tar mycket av Erikas fritid. Ett par bloggar finns på Pain(t) eller I am student, hear me roar.

Andra fru Westberg och mamma, Marika är en glad och utåtriktad naturälskare samt finskättling. Jobbar som kökschef i det berömda köket på Gäddede, samt som arbetsledare på lokalvården. Men hon har också provat på jobb som ridlärare, tunnbrödsbagare och turistinformatör. Hennes stora intresse är fotografering, och är idag stolt att kunna säga att hon är en av ett 20-tal handplockade fotografer åt Sesamphoto AB. Men flugfisket vill oxå få plats i kalendern, det är dock inte så lätt nu för tiden. På vintern är skotern ett måste!

Sambo & pappa, Leif Tore, är en lugn och trygg naturälskande norrman. Jobbar som mekaniker i Joma som ligger på norska sidan, hinner även med att guida i Korallgrottan. Det största intresset för Leif Tore är självskrivet jakt. Där får han stor hjälp av älghunden Keb som vi hoppas ska bli duktig när han blir stor. Renovering av huset ligger nog ganska högt på prioriteringslistan, så jakt och annat får kanske vänta lite.

Daniel Westberg Reitan går i skola och utvecklas bra, gillar utmaningar och är intresserad av vetenskap. Gillar även att sjunga med mamma eller med morfar när han spelar.

Lukas Westberg Reitan är en riktigt härlig krabat, växer och frodas som aldrig förr...tillbringar dagarna på skolan.

Emma Westbergs enda tjej är också Marika & Arnolds stora tjej. Emma har diabetes och det innebär att livet inte alltid är så lekande lätt som det borde vara för barn. Börjar i skolan och tycker att det är nästan tråkigt att åka hem när mamma kommer och vill åka hem på eftermiddagen.

Isak Westberg är Marika & Arnolds första son. Han är killen med otur, utslagna tänder, jack i pannan och ambulansturer, ja, en kille som kommer att bli hårdnackad! Men han är en rackare på att sjunga och humor har han så han kan underhålla oxå.. Nu är det dock inte så roligt, då även han har fått diabetes. Tur i oturen att Marika och Arnold är vana sedan förut!

Adam Westbergväxer som en skogshuggare, "pratar" sig igenom dagarna och underhåller hela familjen. Är på förskolan med Isak om dagarna. Stolta och glada är hela familjen , Emma & Isak för sin söta lillebror och Arnold & Marika för sin andra son.

Didrik Westberg Reitan är släktens minsting... men han blir större för var dag som går. Mår gott hemma med mamma Vicky om dagarna.

Tillsammans hjälps vi alla åt med att få gästerna på Fjällgården att trivas och berikas med minnen, vi hoppas dom delar med sig av till sina vänner och bekanta!


Tillbaka till första sidan!Jormlien 320 | 830 90 Gäddede | Telefon: 0672-201 90 / 0672-201 65 | fjallgarden@telia.com