FISKE

Fisket är fint på Libotten, med varierande storlekar på fisken, men man behöver inte gå hem fisklös. Nu finns det också ett fiskekort som gäller för över 110 vatten, från Lidsjöberg i söder till Leipikvattnet i norr.

I Frostviken finns så många bra fiskevatten så man rent häpnar ... Jag ska ge några bra exempel!

Harrvatten:

Ett strömmande sådant är Muruån (finns även öring), strax söder om Gäddede. Där är harr på 1 kg inte helt ovanligt! Alldeles bredvid bilväg.

Ankarälven är en kort älv på cirka 2 km, men ack så härlig. Rekordet är nio kg!!! Alldeles bredvid bilväg.

Raurenjaure (den övre) är en stor sjö, svårfiskad, men oj vilka fiskar... (Finns även röding.) 1,5 km från väg.

Jormsjön (finns även röding) är populär bland dem som gillar att fiska från båt. Båt finns att hyra i byn. Mycket populär vintertid! Alldeles bredvid bilväg.

Rödingvatten:

I Kvarntjärn är rödingar på 1 kg inte ovanliga. (Finns även öring.) Dock kanske lättare att få upp på vintern än på sommaren. 3 km från bilväg.

Siliesjaur ligger enormt vackert beläget i fjällpasset mellan Sverige och Norge. Efter en uppfriskande vandring på 7 kilometer rekommenderar jag att Ni slår läger med t.ex. tält, för att stanna över natten. Väldigt populärt på vintern för bl.a. skidåkare eller skoterförare. 8 hg-1 kg är fina bitar man kan få uppleva här.

Gädda, abbore, sik, lake och mört:

Jag rekommenderar Hetögeln och Spännviken, som båda är del av samma vattendrag - Ströms Vattudal. Det börjar redan nere i Strömsund, 13 mil söder om Gäddede. Här finns självklart öring, röding och harr också.

Foto: Bertil Hagberg

Jag skulle kunna ge hur många tips som helst, men jag vill hellre tala med er öga mot öga... Kom till oss på Jormliens Fjällgård, vi har så mycket att dela med oss av... Vi har även guidade turer för intresserade, eller ställer upp som guider enligt era önskemål!


Tillbaka till första sidan!Jormlien 320 | 833 98 Gäddede | Telefon: 0672-201 90 | fjallgarden@telia.com